Printer Friendly Version Учешће оркестра Опере Српског народног позоришта из Новог Сада на Међународном музичком фестивалу Ал Бустан @ 7 March 2019 12:11 PM

Oркестар Опере Српског народног позоришта из Новог Сада учествује на Међународном музичком фестивалу Ал Бустан који се традиционално одржава сваке године. Предвиђено да наш оркестар одржи укупно пет концерата, пратећи светске извођаче, на којима ће бити извођене нумере италијанских композитора, јер су оне инспирација овогодишњег фестивала.  

Aмбасадор Е.Елфић састао се са Драганом Милошевић, чланом Покрајинске владе и секретаром за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Александром Станковим, директором Опере Српског народног позоришта из Новог Сада. Амбасадор је упознао саговорнике о могућностима сарадње са либанским институцијама на пољу културе и посебно скренуо пажњу да Либан упркос свим унутрашњим и регионалним проблемима жели да оживи свој културни живот. Обзиром да фестивал сваке године посебну пажњу посвећује представљању богатог и хомогеног програма који се фокусира на посебну тему, слави културу одређене области или земље, саговорници се усагласили да би било јако значајно када би на неком од наредних фестивала успели да представимо наше клтурно наслеђе. Д.Милошевић је изнела да су до сада имали успеха на регионалним представљањима, те да имају капацитет да на најбољи начин представе нашу земљу.